FYLLD TONFISK - & MAJSBAGUETTE

Ladda din macka med protein genom att gröpa ur en del av brödet.

Ladda din macka med protein genom att gröpa ur en del av brödet. De här smakrika baguetterna blir ett perfekt mellanmål efter träningen. Packa dem i ryggsäcken till långpromenaden eller njut som en avslappnad picknick nu när vädret blir varmare – ett par kalla flaskor Coke håller dem (och dig) svala och sköna på vägen. 

 

Ingredienser:

1 (25cm) baguette

1 (160g) burk tonfisk i olja 

1 (198g) burk majs

4 salladslökar (eller en halv gul lök), hackad

3 msk majonnäs*

 

Frivilliga tillval 

1 röd chili, urkärnad och finhackad

 

 

*Tänker du på vikten? Byt till 1/3 majonnäs, 2/3 tjock grekisk yoghurt istället

 

Räcker till fyllning till en baguette som är matig nog som mellanmål till två personer eller en jättehungrig. 

 

Gör så här:

Skär upp din baguette längs ena sidan så att du kan öppna upp den.Gröp ur en del av det mjuka brödet i mitten (stoppa det i fickan och mata fåglarna med när du kommer till parken – eller om du känner dig som en mästerkock, använd det för att göra färskt ströbröd). Låt tonfisk och majs rinna av och blanda dem sedan i en skål med den hackade löken, majonnäsen, lite salt och peppar och chili (om du använder det). Lägg fyllningen i din urgröpta baguette. Packa in den i plastfolie och du är redo att ge dig av.

 

Tips:

Vill du ha ännu mer smak?

 

En färsk chili kan ge din smörgås lite hetta – och lite färg. Kom ihåg att ta bort kärnorna eller förbered dig på att svettas lite.