10 SÄTT ATT GÖRA DIN ALLA HJÄRTANS-MIDDAG MER ROMANTISK

FÖRBERED DIG NOGA

 

1. Ge gärna din date en komplimang redan vid ankomsten – och fortsätt under middagen. Alla gillar att känna sig uppskattade.  

 

2. Förförisk belysning fixar du enkelt med levande ljus. Inget att stoppa dem i? Kolla i återvinningskärlet. Värmeljus i glasburkar blir vackra ljuskällor och en snygg glasflaska kan fungera utmärkt som ljusstake.    

 

3. Gör en spellista som visar att du vet vilken musik din date gillar. Det är ingen idé att spela Barry White om du vet att det är punkrock som gäller.

 

4. Lägg lite tid på dukningen. Ett rent, välstruket lakan fungerar bra om du inte har en duk, och om budgeten inte tillåter en stor bukett med blommor, är en enda stjälk i ett högt glas eller en flaska lika fint.

 

5. Servera maten på en stor tallrik hellre än två separata tallrikar. Delad glädje är dubbel glädje.

 

6. Försök att involvera alla fem sinnen i måltiden. Förutom smak, är det syn (levande ljus), ljud (spellista), doft (din fantastiska matlagning) och, det svåraste, känsel (försök att servera mat som kan ätas med händerna). 

 

7. Klä upp dig – och uppmuntra din date att göra detsamma. Det är trevligt att anstränga sig vid speciella tillfällen. 

 

8. Sitt vid matbordetbordet och låt TV:n vara avstängd – du kan se ditt favoritprogram i repris någon annan gång.

 

9. Ha några samtalsämnen i bakfickan för säkerhets skull, om stämningen blir spänd.

 

10. Ansträng dig lite extra med både dryck och mat. Japp, det betyder is och citron i er Coke® – i ett snyggt glas såklart…