10 ÖVERLEVNADSTIPS FÖR FESTIVALER

Musikfestivaler handlar inte bara om solkräm och paljetter – du behöver massor av energi för att hålla sommarvibbarna igång från start till mål. Håll dig fräsch och få ut mer av din helg med dessa väl beprövade tips för festivalöverlevnad

1. Packa smart

Avklippta blåjeans och dansskor står säkert överst på packlistan, men rutinerade festivalbesökare ser till att få med de praktiska sakerna först: toapappersrulle, våtservetter, solkräm, en klubba till tältpinnarna, pannlampa och den å så viktiga silvertejpen.

 

2. Slå upp tälten socialt

Kom i god tid och slå upp era tält i en cirkel. På så sätt kan ni, om det regnar, fortfarande hänga, snacka, dricka och göra det bästa av tiden medan ni väntar på bättre väder.

 

3. Håll ett öga på komforten

Festivaler innebär en hel del promenerande, stående, dansande och hoppande, så se till att få med dig en fällstol som du kan sjunka ned i när du kommer tillbaka till lägret. Dina leder kommer att tacka dig.

 

4. Håll dig cool

Förfriskningar i lägret bör stå högt upp på kom i håg-listan. När du traskar tillbaka till tältet för att ladda om finns inget som friskar upp lika bra som en kall Coke. Då är du glad att du gjorde plats för den där kylväskan med is i.

 

5. Håll dig väl med grannarna 

Inte bara för att de kan hålla ett öga på ditt tält när du är iväg och dansar. De bästa festivalhelgerna handlar om ”vem” och inte ”vad”. Bjud över dem till ert tält första kvällen och bjud på Coca-Cola (med is!)

 

6. Glöm inte frukt

Fyll kylväskan med en festivalvänlig laddning frukt. Ta fram ett par vattenmeloner eller en handfull apelsiner dag två för en gemensam boost av C-vitamin. Men glöm inte våtservetterna.

 

7. Peaka inte för tidigt

Att ta i för mycket första natten är ett klassiskt nybörjarmisstag hos förstagångsbesökare. Se till att du orkar hela helgen genom att dricka ordentligt hela tiden, äta regelbundet och få en god natts sömn första natten.

 

8. Dansa som en galning, ät förnuftigt 

Fyll på med rätt sorts bränsle så orkar du längre än alla andra. Några påsar mandlar eller cashewnötter i väskan kommer att göra processen kort med festivaltröttheten.

 

9. Sov gott

Uppgradera ditt boende (och då pratar vi inte om att ta in på hotell). Byt liggunderlaget mot en luftmadrass och komplettera med en skumkudde, en rejäl sovsäck, en sovmask och öronproppar. 

 

10. Koppla av!

Du ringar kanske frenetiskt in band du vill se i festivalschemat, men scenhoppande är en ansträngande sysselsättning. Hushåll med energin. Placera ditt gäng på en plats och vänta och se vad som har vägarna förbi er istället.