EN UGNSFORM, EN RÄTT – KORV MED KIKÄRTOR, SPENAT & ÄGG

DEN PERFEKTA BRUNCHEN

 

Lagar du brunch till fyra eller fler? Bästa sättet att se till att alla får ett perfekt kokat ägg – samtidigt – är att koka alla på en gång. Den här rätten med allt i en och samma ugnsform gör det jobbet superenkelt, och ger dig mer tid att umgås med dina vänner.

 

Ingredienser:

2 (400g) burkar kikärtor*

1 msk olivolja

8 korvar

1 påse (200g) färsk spenat

8 ägg

 

Valfria tillbehör 

rostade chiliflakes

smörat rostbröd

 

*Inga kikärtor? Använd bönor. Smör/svarta/cannellini 

– vilka (förkokade) burkbönor som helst fungerar

 

Receptet räcker för fyra personer. Tillsätt två ägg, två korvar, en halv burk kikärtor och en rejäl handfull spenat för varje person utöver det.

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 C.

2. Skölj och låt kikärtorna rinna av och lägg dem i en stor ugnssäker form.

3. Ringla över olivolja, tillsätt en nypa salt och peppar och blanda väl.

4. Lägg korven på kikärtorna och ugnsbaka allt i 30 minuter (ställ en timer på 15 minuter och skaka om formen ordentligt när halva tiden har gått). 

5. Medan det här står i ugnen, koka upp vatten i en vattenkokare. Lägg spenaten i ett durkslag och häll hett vatten över den.

6. När korvarna och kikärtorna har stått i ugnen i 30 minuter, ta ut formen och blanda i den blancherade spenaten och gör åtta små fickor i de övriga ingredienserna med en träslev. Knäck ett ägg i varje ficka. 

7. Ställ tillbaka formen i ugnen och låt stå i ytterligare 5 - 10 minuter, tills äggen har stannat (hur lång tid det tar beror på hur stora äggen är).

8. Servera med smörat, rostat bröd för att fånga upp såsen med, och en iskall flaska Coca-Cola® för att ge din helgfest lite extra fart.

 

Tips:

För ännu mer smak – öka hettan genom att byta ut svartpepparn mot rostad chili.