GÖR DET BÄSTA AV DIN LUNCHTIMME

Din lunchrast: det är fem dyrbara timmar per vecka då du kan umgås med vänner, träna, planera din helg… eller sitta vid skrivbordet. Behöver du lite inspiration? Här är en veckas förråd av idéer på hur man kommer ut och suger i sig lite vårsol.

 

Måndag: Njut av en bok

Börja veckan försiktigt: leta upp en solig bänk eller ett balkongbord, ta med en macka och en Coke®, slå dig till ro i en halvtimme och njut av senaste nytt, en novell eller tidningsskvaller – det spelar ingen roll vad, så länge du inte läser det från en skärm. 

Varför inte stänga av din telefon och se vad som händer?

 

Tisdag: Prova något nytt 

Du kanske byter till ett annat lunchställe, eller bara tar en annan väg dit, kikar in på det lokala biblioteket, bokar en tennis- eller basketplan, lämnar blod, mediterar, ser ett TED-talk eller planerar din helg. Varför inte kolla in lokala Facebook-grupper för att se vad som är på gång?

 

Onsdag: Ta dig ut på gatan

Att ta en promenad är det bästa sättet att skaka av sig skrivbordsfeber. Gå ensam så att du kan se dig omkring, dagdrömma eller lyssna på ett nytt album eller podcast. Be en vän eller kollega att följa med, eller ring den där familjemedlemmen som du tänkt ta kontakt med men inte hunnit.

Varför inte dra på dig gympadojjorna och ta en power walk?

 

Torsdag: Ät inne

Istället för att dra dig tillbaka till skrivbordet, ät på din favoritplats i närheten. Du vet den där vännen runt hörnet som du hela tiden lovar att träffa. Se till att det blir av. Eller boka en snabb date eller lite konversationsträning med en språkkunnig bekant över en macka och en Coke®.

Varför inte anmäla dig till att träffa en mentor varje vecka?

 

Fredag: Samla ihop kollegorna

Börja en ny tradition på kontoret: luncha i parken, njut en kall dryck på en uteservering, spela en fotbolls- eller brännbollsmatch eller prova ett lokalt café eller en marknad som du har kollat in. Dina kollegor kommer att leta efter en anledning att komma iväg på något i slutet av veckan. De behöver bara någon som tar initiativet. 

Varför inte samla mod att bjuda med din hemliga kärlek på kontoret?