VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

HUR FUNGERAR POWERADE® SPORTDRYCK?

Powerade® är en kolsyrefri sportdryck som har utvecklats i samarbete med idrottsforskare. Den innehåller natrium som ersätter det som går förlorat när man svettas, plus en kombination av kolhydrater som ger effektiv återställning av vätskebalansen och snabbt fyller på det bränsle som kroppen förlorar vid träning. Mer information kan hittas på  denna länk.

FUNGERAR POWERADE® SPORTDRYCK BARA FÖR ELITIDROTTARE?

Alla som ägnar sig åt långvarig träning kan ha nytta av att dricka en isoton sportdryck som Powerade®, oavsett om de tränar i varmt eller kallt väder.

Powerade® innehåller en kombination av kolhydrater som snabbt förser arbetande muskler med bränsle och hjälper till att bibehålla prestationsnivån under långa och högintensiva träningspass (som varar längre än 60 minuter) och tävlingar.

VARFÖR BEHÖVER JAG EN SPORTDRYCK? RÄCKER DET INTE OM JAG BARA DRICKER VATTEN?

Forskning har visat att enbart vatten inte är en idealisk dryck efter eller under intensiv träning, eftersom det stimulerar högt urinflöde och minskar törsten. Powerade® isoton sportdryck innehåller både natrium, som går förlorat genom svettning, och kolhydrater. Tillsammans kan dessa hjälpa din kropp att absorbera vätska mer effektivt från magen och ut i blodomloppet. Och eftersom Powerade® är isoton – den är i balans med dina kroppsvätskor – så absorberas den med optimal hastighet.

Mer information kan hittas under länken Vatten är inte tillräckligt.

INNEHÅLLER POWERADE® NÅGRA SÖTNINGSMEDEL?

Ja. Den får sin söta smak från dextros, fruktos, sukralos och acesulfam K. Dextros kallas även för glukos. Denna enkla sockerart är det huvudsakliga bränslet för cellfunktionen. Sukralos och acesulfam K är lätta sötningsmedel.

HUR MÅNGA KALORIER INNEHÅLLER POWERADE®?

All näringsmässig information om Powerade®, inklusive antalet kalorier finns på  denna länk.

VILKA FÄRGÄMNEN ANVÄNDS I POWERADE®?

De finns förtecknade på produktens etikett. Som alla våra ingredienser är de färgämnen som vi använder godkända och säkrade av europeiska tillsynsmyndigheter, efter noggranna vetenskapliga tester.