MÅLTIDSHACK - TOMATSOPPA MED VITLÖKSKRUTONGER, CRÈME FRAICHE & GRÄSLÖK

VÄRLDENS SNABBASTE SOUL FOOD

 

En ångande skål soppa är världens snabbaste soul food. Har du inte tid att laga egen? Inga problem. Här är ett enkelt sätt att uppgradera helt vanlig tomatsoppa på nolltid.

 

Ingredienser:

1 förpackning tomatsoppa

1 rågad msk crème fraîche

2 tjocka skivor bröd (t ex surdegsbröd)*

1 klyfta vitlök 

1 liten knippa gräslök 

 

Valfria tillbehör:

2 msk riven Parmesan (eller annan hårdost)

1 msk extra jungfruolivolja

 

 

*Lite hårt i kanterna? Ännu bättre.

 

Räcker till en lättare middag för två eller för en hungrig person.

 

Gör så här:

1. Häll soppan i en kastrull och ställ den på en varm platta.

2. Öppna en kall Coke® och servera med is – snabbfotade kockar kan behöva lite svalkande dryck, eller hur? 

3. Rosta brödet så att det blir gyllene och krispigt på utsidan men fortfarande är lite saftigt på insidan. 

4. Skala vitlöken och gnugga den lätt över brödets ena eller, om du inte kan få nog av vitlök, bägge sidor.

5. Lägg ihop brödskivorna och skär dem med en brödkniv i små kvadrater.

6. Skölj gräslöken och torka sedan av den med hushållspapper (det här är viktigt, annars klumpar den ihop sig) och hacka den fint.

7. Häll din varma soppa i en stor skål (eller två lite mindre), klicka över generöst med crème fraîche, tillsätt en rejäl hög med krutonger och avsluta med några nypor gräslök.

8. Har du gräslök över? Hacka upp och frys in den till nästa gång.

 

Tips:

Maximera smaken – toppa med en generös nypa Parmesan-ost och ringla extra jungfruolivolja över.